Łosoś na sałatce ze świeżego szpinaku i pieczarek

Któż z nas nie próbował kiedyś wspaniałego łososia. Ryba o znakomitym smaku, dziś dla was z równie znakomitą sałatką ze szpinaku i pieczarek.  Polecam przynajmniej raz w tygodniu jeść rybę, która pełna białka zapewni nam energię. Dzisiejsza propozycja jest świetnym pomysłem na lekkie oraz bardzo wykwintne danie.

 

Składniki:

tradycyjne pieczarki Bonduelle
2 dzwonki łosoś
250 gram świeżego szpinaku
oliwa z oliwek
zielone oliwki
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie:

Rybę natrzeć oliwą, duża ilością świeżo zmielonego pieprzu i soli. Gotować na parzę przez około 10 minut. Sałatkę przygotować ze świeżego szpinaku, oliwek, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

ŁosośNaSałatceZeSzpinakuIpieczarek2,1

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera