Dziś pragnę wam zaprezentować znakomite i lekkie danie – Biała fasola w miodzie. Miód jako słodki dodatek nada fasoli znakomity smak, dzięki czemu to danie trafi w gusta wielu osób.
Składniki:
biała fasola gotowana na parze Bonduelle
pół szklanki naturalnego miodu
tymianek
sok z cytryny
Przygotowanie:
W rondelku zgotować miód, sok z cytryny i kilka gałązek świeżego rozmarynu. Dusić około 3 minut ciągle mieszając, dodać fasolę gotowaną na parze Bonduelle. Dokładnie wymieszać. Podawać na pieczywie z odrobiną pietruszki lub jako osobne danie.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |