Biszkopt z kremem z fasolki flażoletki

Składniki :
puszka fasoli flażoletki Bonduelle
5 jaj
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
2 łyżki soli
łyżka pieprzu

Przygotowanie:
Jajka rozbijamy i ucieramy z cukrem, solą i pieprzem, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 min w temperaturze do 200 stopni w czasie pieczenia nie otwieramy piekarnika przynajmniej przez pierwsze pół godziny. W tym czasie ucieramy fasolkę na gładka masę. Po wystudzeniu smarujemy kremem i przyozdabiamy ulubionymi ziółkami.

IMG_8318 IMG_8333

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera