Bułeczki z czosnkiem, tymiankiem i fasolką flażoletką

Składniki:
puszka fasolki flażoletki Bonduelle
czosnek
świeży tymianek
mąka
drożdże
woda

Przygotowanie:
3/4 szklanki ciepłej wody mieszamy z 10g świeżych drożdży , łyżką oliwy , łyżką cukru i połową łyżki soli, suszony tymianek, kiedy drożdże zaczną pracować dodajemy jeszcze 2 szklanki mąki i dokładnie zagniatamy ciasto, ma być sprężyste i klejące. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie formujemy okrągłe placki na których układamy kawałeczki czosnku, świeży tymianek i łyżeczkę fasolki.
Pieczemy około 15 minut w 220 stopniach aż bułeczki staną się rumiane.

IMG_8042

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera