Burgery z czerwonej fasoli i wołowiny

Gdy brakuje Wam pomysłu na obiad, a nie chcecie po raz kolejny przyrządzać kotletów schabowych, wystarczy wygrzebać z lodówki trochę mielonej wołowiny, puszkę czerwonej fasoli i przygotować burgery.

Burgery to kolejne danie, które możemy przyrządzić szybko są pożywne i smaczne. Tym razem zapraszam Was na burgery z czerwoną fasolą. Kilka chwil i będziecie mogli zajadać się obiadem.

 

burger2

 

Składniki:
Czerwona fasola Bonduelle
0,5 kilograma mielonej wołowiny
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu winnego
1 łyżka kminku
sól, pieprz
2 łyżki masła
2 bułeczki pszenne
dowolna sałata
pomidor
czerwona papryka

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na maśle. Dodać fasolę, czosnek i przyprawy. Smażyć około 10 minut, kiedy fasola ostygnie, zblendować na masę i dodać do wołowiny. Uformować kotlety wielkości bułeczek i smażyć bądź grilować aż do momentu kiedy mięso będzie gotowe.  Podawać przekładając bułki warzywami i mięsem.

burger1

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera