Kochani dziś mam dla Was przepis na buraki podane w trochę innej formie niż zwykle – czyli w postaci Carpaccio. Jest to smaczne oraz lekkie danie, a zapewniam że satysfakcja smaku gwarantowana.
Składniki:
biała fasola gotowana na parze Bonduelle
2 ugotowane na pół twardo buraki
niewielki kawałek ostrego żółtego sera
świeża bazylia
ząbek czosnku
sól, pieprz
świeża bazylia
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki, ułożyć w płaskim naczyniu. Warzywa posypać pokruszonym serem, fasolą i ziołami. Skropić delikatnie oliwą z oliwek i przyprawić do smaku.
Potrawę można podawać w wersji ciepłej i zimnej.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |