Carpaccio z buraków z białą fasolą gotowaną na parze

Kochani dziś mam dla Was przepis na buraki podane w trochę innej formie niż zwykle – czyli w postaci Carpaccio. Jest to smaczne oraz lekkie danie, a zapewniam że satysfakcja smaku gwarantowana.

 

Składniki:

biała fasola gotowana na parze Bonduelle

2 ugotowane na pół twardo buraki

niewielki kawałek ostrego żółtego sera

świeża bazylia

ząbek czosnku

sól, pieprz

świeża bazylia

oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

Buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki, ułożyć w płaskim naczyniu. Warzywa posypać pokruszonym serem, fasolą i ziołami. Skropić delikatnie oliwą z oliwek i przyprawić do smaku.

Potrawę można podawać w wersji ciepłej i zimnej.

Carpaccio z buraków z bialą fasolą1 Carpaccio z buraków z bialą fasolą21

 

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera