Chlebek z fasolką szparagową

Składniki:
puszka fasolki szparagowej Bonduelle
drożdże
mąka
woda
Przygotowanie:

3/4 szklanki ciepłej wody mieszamy z 10g świeżych drożdży , łyżką oliwy , łyżką cukru i połową łyżki soli, kiedy drożdże zaczną pracować dodajemy jeszcze 2 szklanki mąki i dokładnie zagniatamy ciasto, ma być sprężyste i klejące. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie formujemy podłużny chlebek i nacinamy tak aby w nacięcia położyć fasolkę szparagową. Pieczemy w 220 stopniach przez 20 minut.

IMG_7942

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera