Ciecierzyca z kurkami

Składniki:
puszka ciecierzycy Bonduelle
kurki
cebulka szalotka
tymianek
oregano

Przygotowanie:
Kurki dokładnie czyścimy i osuszamy na ściereczce, poszatkowaną cebulkę podsmażamy na łyżce masła kiedy stanie się szklista dorzucamy kurki i dusimy do miękkości. Na koniec łączymy z puszką ciecierzycy , tymiankiem i oregano.

 

IMG_7996 IMG_8007

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera