Czerwona cebulka faszerowana kukurydzą z oliwkami

Składniki:
puszka kukurydzy z oliwkami Bonduelle
czerwone cebule
kasza jaglana
miód

Przygotowanie:
Cebule wydrążamy dokładnie tak aby nie uszkodzić pierwszych skórek, kaszę gotujemy aż odparuje cała woda, doprawiamy solą i pieprzem , łączymy z kukurydzą z oliwkami i miodem tak aby całość była dość słodka. Gotowy farsz przekładamy do gotowych cebul i pieczemy w piekarniku około 30 minut aż cebule staną się miękkie i chrupiące.

IMG_8168

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera