Ekspresowe mini pizzerki z cieciorką

Mini Pizzerki są doskonałym pomysłem zarówno na szybką kolację jak i na pożywne śniadanie. Delikatne drożdżowe ciasto z ulubionymi dodatkami to fajna alternatywa dla klasycznej kolacji lub ciekawe rozwiązanie na rodzinny piknik. To również świetny pomysł na przekąskę na imprezę – obiecuję, że znikną wszystkie ; )

Składniki:
6 łyżek cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
1 słoiczek zielonego pesto
1 opakowanie mozzarellii
pęczek świeżej bazylii
oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:
Z gotowego ciasta wyciąć za pomocą szklanki małe koła. Pizzerki posmarować oliwą z oliwek i nakłuć widelcem. Piec przez 10 minut w piekarniku. Placki posmarować pesto, ułożyć plasterek mozzarelli, daodać kilka ziaren cieciorki. Piec kolejne 10 minut. Na chwilę przed  końcem czasu pieczenia dodać bazylię i zapiekać jeszcze 2 minuty.

EkspresoweMiniPizzerkiZcieciorką3

 

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera