Frittata ze złocistą kukurydzą i kolorową papryką

Nazwa tego dania jest mało znana jednak, to nic innego jak rodzaj pysznego jajecznego omletu. Potrawa świetnie się nadaje na śniadania oraz lunch’e, bogata w witaminy doda wam wiele energii na nadchodzący dzień. Nie wspomnę tu o jej świetnym smaku.

Składniki:

3 całe jajka
Kukurydza złocista z czerwoną i zieloną papryką Bonduelle
Odrobina masła lub oliwy z oliwek do smażenia
Sól
Pieprz
Garść natki zielonej pietruszki

Przygotowanie:

Zawartość puszki odsączamy na sitku. W naczyniu roztrzepujemy 3 jajka ze szczyptą soli i pieprzu.
Na małej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek lub masła, wrzucamy odsączoną zawartość puszki i chwilę podsmażamy. Zalewamy podsmażone warzywa roztrzepanymi jajkami. Przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy aż jajka na wierzchu całkowicie się zetną. Gotową frittatę posypujemy posiekaną natką pietruszki .

frittata1 frittata2 frittata3 frittata4 frittata5

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera