Hummus fasolowy z krewetkami tygrysimi

Składniki:
puszka fasoli białej Bonduelle
sezam
liście szpinaku
czosnek
garść krewetek

Przepis:
Posiekany czosnek podsmażamy na łyżeczce masła, mieszając dodajemy fasolkę, kiedy stanie się miękka dodajemy sezam, pieprz i ucieramy na gładką masę , na osobnej patelni, umyte krewetki podsmażamy na oleju aż staną się rumiane, podajemy je na paście z fasoli i listkach szpinaku, można skropić je sokiem z limonki.

IMG_8271 IMG_8275

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera