Jagnięcina z rozmarynem i cieciorką

Dziś przepis na wspaniałą jagnięcinę. Delikatny smak mięsa zaostrza rozmaryn, a cieciorka dodaje wartości odżywczych daniu oraz zapewnia niepowtarzalny smak.

 

Składniki:

Cieciorka gotowana na parze Bonduelle
3 średniej wielkości plastry jagnięciny z kością
Szklanka białego wytrawnego wina
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
3 gałązki świeżego rozmarynu
Sok z cytryny

 

Przygotowanie:

Jagnięcinę zamarynować w białym winie z dodatkiem rozmarynu, soli i pieprzu. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Kiedy mięso będzie aromatyczne, natrzeć je oliwą z oliwek i piec w temperaturze 150 stopni przez 15 minut. Cieciorkę skropić oliwą sokiem z cytryny, dodać posiekany rozmaryn, przyprawić do smaku. Jagnięcinę podawać na schłodzonej sałace z cieciorki.

Jagnięcina z rozmarynem i ciciorką11

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera