Kasza jaglana z warzywami i cieciorką gotowaną na parze

Dzisiaj kasza jaglana w nieco innej odsłonie. Cieciorka, warzywa i filet z kurczaka to wspaniałe połączenie, które będzie świetnym dodatkiem do kaszy.

 

Składniki:

Cieciorka gotowana na parze Bonduelle (jedna puszka)
Szklanka kaszy jaglanej
Szklanka bulionu warzywnego
Papryka
Ostra papryczka
5 ząbków czosnku
Cebula
Filet z kurczaka bądź indyka (około 300 g)
Przyprawy wedle uznania, u mnie sól, pieprz, kolendra i natka pietruszki

 

Wykonanie:

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, w bulionie warzywnym. Warzywa kroimy w drobne kawałki, dodajemy ząbki czosnku w łupinach, pokrojony filet z kurczaka. Przed podaniem warzywa mieszamy z cieciorką. Przyprawiamy do smaku i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut. Podajemy z kaszą.

kasza
Kasza jaglana z pieczonymi warzywami i cieciorką gotowaną na parze

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera