Krem z czerwonej fasoli to zupa idealna na sezon jesienno-zimowy. Dzięki dodatkowi papryczki chilli skutecznie rozgrzewa nawet największych zmarzluchów. Dodatkowo to typ pożywnej zupy, w której „przemycone” są zdrowe warzywa.
Składniki:
Czerwona fasola Bonduelle
1/4 kostki masła
czerwona cebula
zielona papryczka chilli
pęczek pietruszki
ocet winny
czosnek
sól. pieprz
Przygotowanie:
Cebulą i czosnek podsmażyć na maśle. Dodać opłukaną fasolę, posiekaną papryczkę i przyprawy. Zalać 2 szklankami wody i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Zupę zblendować na krem. Podawać ze świeżą pietruszką i pieczywem.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |