Marchewkowa zupa imbirowa

Składniki:
puszka marchewek Bonduelle
bulion z młodej włoszczyzny
imbir
lubczyk
natka pietruszki

Przygotowanie:
Razem z bulionem z młodych warzyw gotujemy cieniutkie plastry imbiru, kiedy bulion będzie gotowy przecedzamy go tak aby pozbyć się warzyw i szumowin następnie dodajemy młode marchewki i gotujemy jeszcze mieszając. Podajemy ze świeżym lubczykiem i natką pietruszki.

IMG_8123

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera