Naleśniki z fasolką flażoletką i filetem z kurczaka

Inspiracją do tego dania była moja ulubiona fasolka Flażoletka. Połączenie jej z kurczakiej i groszkiem jest zaskakujące i bardzo uzależniające. Doskonałe danie na obiad lub na kolację

Składniki:

na ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklana wody, najlepiej gazowanej
4 jajka
szczypta soli

farsz:
puszka fasolki Flażoletki Bonduelle
pierś z kurczaka bądź indyka
groszek cukrowy
groszek zielony
jogurt naturalnym
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Wykonanie :

Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Pierś z kurczaka dzielimy na części i smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy warzywa. Podajemy z sosem z jogurtu, czosnku i przypraw.

 

1

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera