Omlet z pieczarkami i rozmarynem

Pieczarki są wspaniałym składnikiem wielu dań, dziś występują w formie dodatku do wspaniałego omletu jajecznego. Nadadzą daniu wyjątkowego grzybowego smaku i zapewnią świetny wygląd . Takie danie odświeży wasze domowe menu śniadaniowe. Życzę smacznego!

Składniki:

łagodne pieczarki z koperkiem Bonduelle
3 jajka
1/4 szklanki mleka
mała cebula
ząbek czosnku
3 łyżki masła
kilka gałązek rozmarynu
sól, pieprz


Przygotowanie
:

Jajka, mleko, sól i pieprz dokładnie wymieszać za pomocą drewnianej chochelki. Dodać posiekany rozmaryn i smażyć na małym ogniu do momentu ścięcia się jajek. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulkę czosnek i pieczarki. Dusić około 10 minut, przeprawić do smaku. Udekoruj gotowe danie kilkoma gałązkami świeżego rozmarynu.

OmletZpieczarkami1,1

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera