Pasta z białej fasoli i pieczonego czosnku

Składniki:
puszka białej fasoli Bonduelle
4 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:
Całe główki czosnku wstawiamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika na około 30 minut. Kiedy trochę ostygnie zdejmujemy skorupy czosnku i wyjmujemy miękkie, aromatyczne ząbki, łączymy je z fasolą i miksujemy na gładką masę , doprawiając solą i pieprzem do smaku. Świetnie smakuje z grzankami czy pitą i świeżymi warzywami.

 

IMG_8103 IMG_8117

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera