Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek

Obok pieczonego schabu i słodkich wypieków warto postawić na świątecznym stole coś zdrowego, a zarazem smacznego. Dlatego dziś proponujemy lekką, smaczną, prostą w przygotowaniu i bardzo wielkanocną sałatkę.
Świetnie nadaje się jako dodatek do mięsa, jednak jest też wspaniałym wyjściem na wielkopiątkowe danie.
Składniki:
1 puszka zielonego groszku Bonduelle
mieszanka sałat
3 ugotowane jajka
czarne oliwki

Na sos:
pół cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
łyżka wody
sól, pieprz

Przygotowanie:
Składniki połączyć ze sobą, przed podaniem dodać podzielone na ćwiartki jajka i polać mocno schłodzonym sosem. Podawać jako dodatek do mięs lub z pieczywem, jako osoby posiłek.

Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek1 Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek2 Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek3 Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek4

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera