Pstrąg z soczewicą

Składniki:
puszka soczewicy Bonduelle
rodzynki
migdały
orzechy włoskie
pstrąg
2 łyżki masła
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

Przepis:
Rybę dokładnie myjemy i zawijamy w papier do pieczenia razem z masłem i odrobina czosnku, pieczemy około pół godziny w piekarniku. W tym czasie na patelni łączymy soczewice z winem, rodzynkami i orzechami, i dusimy aż wino odparuje. Podajemy z rybą posypując świeżo mielonym pieprzem.

 

IMG_8277

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera
  • Beata Bommersbach

    bardzo smaczne danie