Rigatoni z sosem śmietanowym

Dzisiaj przygotowałam dla Was rewelacyjne danie. Tym razem makaron wykorzystamy w nieco inny sposób. Potrawa doskonale nada się na szybkie domowe obiady, jak i romantyczne kolacje we dwoje.

Składniki:

Cieciorka gotowana na parze Bonduelle
Pół kilograma pieczarek
Cebula
Śmietana 30 %
3 łyżki masła
Makaron rigatoni
Świeży koperek
Sól, pieprz

 

Wykonanie:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, a następnie  dodać obrane i pokrojone pieczarki. Mocno posolić i dusić pod przykryciem 10 minut. Dodać cieciorkę i szklankę śmietanki 30 %. Przyprawić do smaku. Podawać z makaronem rigatoni  i świeżym koperkiem.

3

2

 

 

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera