Roladki z cukinii z ciecierzycą

Składniki :
puszka ciecierzycy Bonduelle
cukinia
serek kremowy
oregano
chrzan

Przepis:
Cukinie ścieramy na długie wstążki, serek kremowy łączymy z dwoma łyżkami ostrego chrzanu i świeżym oregano. Łyżeczkę farszu kładziemy na każdą ze wstążek cukinii i zawijamy w rulony z ziarnami cieciorki. Aby ruloniki lepiej się trzymały możemy wbić w nie wykałaczkę.

IMG_8230 IMG_8236 IMG_8240

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera