Lekka ale smaczna sałatka, której podstawą jest szpinak, a w formie wspaniałych dodatków występują chrupiące kawałki boczku oraz biała fasola. Ja jestem zachwycona tą potrawą, czego i wam życzę.
Składniki:
biała fasola gotowana na parze Bonduelle
świeży szpinakiem
5 plastrów surowego boczku
glazura z octu balsamicznego
Przygotowanie:
Boczek usmażyć na suchej patelni aż powstaną chrupiące chipsy. Szpinak umyć i oczyścić, dodać fasolę i mocno skropić glazurą z octu balsamicznego. Przyprawić do smaku. Sałatkę podawać z pieczywem.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |