Sałatka z cieciorką i avocado

W ostatnich czasach moje tempo życia jest dosyć szybkie. Cały czas biegam między pracą, zdjęciami, a spotkaniami ze znajomymi, na które wykorzystuję i tak bardzo ograniczony mój wolny czas. Stąd też pomysł na ten przepis.  Bo w końcu nawet żyjąc w biegu trzeba znaleźć czas na smaczny i racjonalny posiłek. Dlatego dziś proponuję Wam sałatkę, którą z łatwością można wykonać i zabrać ze sobą np. do pracy.

Składniki:
1/2 puszki cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
2 średniej wielkości cykorie
1 miękkie avocado
Zółta papryka
oliwa z oliwek
garść świeżej bazylii
sól, pieprz

Przygotowanie:
Cykorie podzielić na liście i umyć. Dodać ciecorkę, podzielone na częsci avocado i pokrojoną w kostkę paprykę. Sałatkę skropić oliwą, przyprawić do smaku i mocno schłodzić. Udekorować świeżą bazylią.

 

SałatkaZcieciorkąIavocado2

 

 

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera
  • Alicja Zeidler

    wow