Sałatka z cieciorki i świeżego ogórka

Lekka smaczna i pożywna sałatka to bomba witaminowa dla twojego organizmu. Łatwa w przygotowaniu, nie wymagająca specjalnych umiejętności kulinarnych sałatka, którą można zachwycić każdego.

 

Składniki:

Cieciorka gotowana na parze Bonduelle
Duży świeży ogórek
Papryczka czuszka
Ser typu feta
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Ogórek obrać i pokroić na drobne plasterki (najlepiej użyć do tego szerokiej obieraczki do warzyw). Skropić delikatnie sokiem z cytryny, dodać posiekaną papryczkę bez pestek, ser i cieciorkę. Dodać oliwę z oliwę i przyprawić do smaku. Sałatka jest idealna do ciężkich, mięsnych dań.

Sałatka z cieciorki i świeżego ogórka1

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera