Składniki:
Fasolka szparagowa Bonduelle
1 kilogram młodych ziemniaków
główka czosnku
3 gałązki rozmarynu
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć, porządnie wyszorować i pokroić na ćwiartki . Blaszkę wysmarować oliwą i natrzeć zgniecionym czosnkiem. Dodać ziemniaczki i rozmaryn. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Kiedy ziemniaczki ostygną dodajemy fasolkę. Podajemy ze śmietaną.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |