Sałatka z soczewicą

Składniki :
puszka soczewicy Bonduelle
szpinak
zielony ogórek
ocet malinowy
prażone orzechy ziemne

Przepis:
Umyty dokładnie szpinak układamy razem z poszatkowanym zielonym ogórkiem i orzechami. Posypujemy soczewicą i doprawiamy octem malinowym i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

IMG_8201 IMG_8221

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera
  • Beata Bommersbach

    super smak i fajny sposób podania :)