Słodko pikantne muffiny z kukurydzą

Składniki :
puszka kukurydzy z chilli Bonduelle
50 g masła
1 jajko
250 ml maślanki
100 g mąki pszennej
175 g mąki kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli.

Przepis:
Masło ucieramy mikserem na puszysty krem. Dodajemy jajko i stopniowo dolewamy maślankę cały czas mieszając. Mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, dodajemy do płynnej masy i mieszamy razem z odsączoną kukurydzą.
Ciasto nakładamy do papilotek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 stopni i Pieczemy przez 25-20 minut.

 

IMG_8360 IMG_8344

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera