Tortilla z serkiem śniadaniowym, ziołami i białą fasolą gotowaną na parze

Tortilla to danie, które potrafi być zarówno proste, jak i wyrafinowane, stworzone wręcz dla osób kreatywnych. Dzisiaj zapraszam Was na placki pszenne z serkiem śniadaniowym. Zioła i biała fasola gotowana na parze pobudzą apetyt i nadadzą tortilli niecodziennego smaku.

1male

Składniki:

Biała fasola gotowana na parze Bonduelle
4 placki na tortillę
1 opakowanie serka śniadaniowego o smaku śmietankowym
Garść świeżego tymianku
Garść świeżego lubczyku
Pęczek koperku
3 łyżki oliwy z oliwek
Opakowanie gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Tortillę należy równomiernie posmarować serkiem. Fasolę opłukać dodać posiekane zioła i wymieszać. Farsz wyłożyć na placek i skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą i pieprzem. Mocno zwinąć i podzielić na trzy części. Podawać na zimno ze schłodzonym jogurtem.

 

2male 3male

 

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera