Tortilla z warzywami i sosem ziołowym to danie, które możemy szybko przyrządzić kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie. Wystarczy pokroić warzywa, przygotować sos i zawinąć w pszenny placek. Tak naprawdę w placki tortilli można zawinąć wszystko, ale dobrze, jeśli jakiś składnik ma lekko dominujące właściwości smakowe.
Składniki:
Puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze Bonduelle
mieszanka sałat lub rukola
2 pomidory
żółta papryka
opakowanie gotowych placków tortilla
jogurt grecki
garść świeżych ziół (np. tymianek, pietruszka, bazylia)
sól, pieprz
Przygotowanie:
Placki podgrzewać około 1 minuty z każdej strony, przełożyć warzywami i zwinąć w ciasny rulon. Przekroić na 3 równe części. Jogurt wymieszać z ziołami, solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do mięs lub osobne danie.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |