Za oknem powoli widać pierwsze oznaki wiosny. Mnie piękna pogoda skłania do kuchennych eksperymentów, często tych najprostszych, aby jak najszybciej móc rozkoszować się pogodą. Dziś polecam Wam ekspresową sałatkę pełną wiosennych aromatów.
Składniki:
Biała fasola gotowana na parze Bonduelle (wystarczy pół puszki)
Szpinak (500 g najlepiej mała, sałatkowa odmiana)
Cebula
2 ząbki czosnku
Kozi ser (ja użyłam sera startego na tarce)
Oliwki
3 kromki chleba pszennego
3 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz
Garść świeżego lubczyku
Wykonanie:
Chleb pokroić w drobną kostkę i usmażyć na suchej patelni. Składniki wymieszać, tuż przed podaniem dodać grzanki, oliwę i posiekany lubczyk. Przyprawić dla smaku.
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni. |