Zapiekanka ziemniaczana z fasolką szparagową

Składniki:
puszka fasolki szparagowej Bonduelle
5 młodych ziemniaków
łyżka śmietany
jajko
mozzarella

Przygotowanie:
Młode ziemniaki dokładnie myjemy pozostawiając skórkę, następnie kroimy w jak najcieńsze plastry, układamy na wysmarowanej masłem formie, zalewamy masą ze śmietany i jajka , solimy i pieprzymy do smaku, posypujemy drobno posiekaną mozzarellą i zieloną fasolką , pieczemy w piecu około 20 minut aż ziemniaki staną się miękkie.

IMG_8186

O autorze Anna Dobrowolańska:
Zawodowo zajmuje się fotografią, a prywatnie jest wielką fanką gotowania i fotografii kulinarnej. Jest autorka bloga www.smaczneujecie.blogspot.com. Fotografia dokumentalna i reportażowa jest tym, czym zajmuje się na co dzień. Realizuje się także jako nauczyciel fotografii w liceum, współpracuje z magazynem Zwierciadło.pl pisząc o tajnikach fotografii kulinarnej, absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Miłośniczka kuchni.
Zobacz inne wpisy tego blogera